Navigeer voorwaarts om toegang te krijgen tot voorgestelde resultaten

    Hoe deactiveer of delete ik mijn account?

    Je kunt je account tijdelijk deactiveren en later opnieuw activeren, of je kunt het definitief verwijderen.

    Je account deactiveren

    Als je je account wil deactiveren, kun je dit zelf doen via Je gegevens beheren. Je moet dan op je account ingelogd zijn op een desktopcomputer of browser (niet via de Airbnb-app).

    Wat gebeurt er als ik mijn account deactiveer?

    • Je profiel wordt verborgen.
    • Als je verhuurt, worden je advertenties verborgen.
    • Sommige informatie, zoals je recensies, blijft mogelijk zichtbaar voor anderen.
    • We bewaren je accountgegevens, zodat je je account later weer kunt activeren.

    Neem contact met ons op als je je account weer wil activeren.

    Lees hier meer over hoe je als host een advertentie deactiveert, in plaats van je account.

    Je account verwijderen

    Als je je account definitief wil verwijderen, kun je dit zelf doen via Je gegevens beheren.

    Wat gebeurt er als ik mijn account verwijder?

    • Uit veiligheidsoverwegingen verifiëren we eerst je identiteit voordat we je verwijderingsverzoek inwilligen.
    • Zodra je verzoek is verwerkt, worden je persoonlijke gegevens definitief verwijderd, met uitzondering van bepaalde informatie waarvoor een wettelijke bewaarplicht geldt of die we mogen bewaren, zoals beschreven in ons Privacybeleid.

    Als je account eenmaal is verwijderd, kun je het niet meer opnieuw activeren, heb je er geen toegang meer toe en kun je de bijbehorende gegevens ook niet meer herstellen. Als je Airbnb opnieuw wil gebruiken moet je een nieuw account aanmaken. Hier vind je meer informatie over het gebruikmaken van je rechten om je persoonsgegevens in te zien.

    Let op: voor gebruikers op het Chinese vasteland gelden andere beleidsregels en procedures.

    Heb je de hulp gekregen die je nodig had?

    Gerelateerde artikelen